ESDEVENIMENT

L’inhabitable

Oslo Graphic Barceloneta presenta del 25 de gener al 15 de març la primera exposició individual de l’artista visual i poetessa Laura Torres Bauzà a Barcelona, titulada “L’inhabitable”. Per l’ocasió s’ha preparat un recital d’alguns dels poemes de l’autora. Poemes que, segons el periodista i escriptor David Castillo, “ens ofereixen dosis d’ironia, de desequilibri, de reflexió moral, de lectura de les sensacions” i que podrem escoltar al llarg de la vetllada.

linhabitable_001_550

L’inhabitable és el títol del projecte visual i literari d’aquesta artista i també el que dona nom a l’exposició, que constarà d’una selecció de fotografies i dibuixos a més a més del poemari que s’escrigué durant el procés de gestació de les imatges. Una proposta artística que es basa en un viatge per l’entorn més pròxim, amb la intenció de trobar-hi les característiques que aquest podria compartir amb la condició orgànica i temporal de la pròpia corporalitat humana. El factor clau que envolta l’obra recau en la capacitat relacional de les imatges que, al ser situades i contraposades les unes amb les altres, procuren deixar entreoberta la porta a l’especulació dels significats possibles.

linhabitable_003_550

Durant el procés de producció d’aquesta obra, l’autora va escriure paral·lelament un recull de poemes que ha sigut publicat recentment per l’editorial Galerada, en motiu del Premi Amadeu Oller 2016 de poesia que li va ser atorgat a l’artista. Un dels premis literaris més importants del panorama poètic català i que es ve celebrant des del 1965 ininterrompudament.

linhabitable_006_550

Laura Torres Bauzà (Palma, 1990) ha estat desenvolupant en els darrers anys la seva pràctica artística, entremesclant la producció plàstica amb l’escriptura. Artista visual llicenciada en Belles Arts i amb el Màster d’estudis comparatius en literatura, art i pensament a les espatlles, ha participat en exposicions col·lectives en espais tals com el Festival Itinerant de Videoart Entre Islas, el Festival Palmaphoto, la Fundació Vila Casas, la Galeria Xavier Fiol o Galeria Aba Art, ambdues últimes de Palma de Mallorca. Recentment ha rebut una de les Ajudes Injuve a la creació Jove i un premi a la producció de projectes de creació de la Sala d’Art Jove de Barcelona.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració d’Inedit Damm.