ESDEVENIMENT

Línia Gruixuda – Pau Masiqués

El proper dia 6 de juliol a les 19.30h us convidem a la inauguració de Línia Gruixuda, de Pau Masiqués, que comptarà de nou amb la col·laboració de Inedit.

 

CARTELL_OK_definitiu_bajaresEl polifacètic Pau Masiques, nascut a Barcelona l’any 1974, resideix des de fa cinc anys a Monterrey, Mèxic, desenvolupant entre latituds mexicanes i catalanes la seva carrera artística i la seva activitat docent. Admirador d’allò espontani i aparentment ingenu en el llenguatge artístic, les seves imatges, hereves de l’art primigeni, proven d’apropar-se a les formes d’expressió més clares i rotundes on la quotidianitat es barreja amb els símbols més atàvics i remots. Amb una obra que transita fàcilment d’una disciplina a l’altra amb una lloable naturalitat i un llenguatge distintiu, la seva trajectòria s’escola des del còmic, el cartell o la il·lustració fins al gravat en relleu o l’escultura

expo_masiques_titol_maquina_bajares_okMitjançant un llenguatge contundent, crític i al·legòric, Pau Masiques ens descriu un món que sovint és massa aclaparador. A través de l’humor i de la metàfora, el seu discurs ens narra mordaçment diverses realitats, properes i llunyanes, suggerint a través de la seva representació la temptativa per neutralitzar-ne els seus efectes.

expo_masiques_serie_autocity_bajares_okLa mostra Línia Gruixuda la conformen una selecció de la seva obra gràfica; diverses xilografies agrupades de les sèries Retrats, Autocity, Bombolla i Màtria, a més a més d’algunes de les seves escultures; tres tòtems de gran format.

expo_masiques_serie_matria_bajares_okL’exposició de Pau Masiques també tindrà conseqüències a nivell pedagògic ja que l’artista està preparant, per la setmana següent a la seva inauguració, un taller de gravat en relleu (linogravat i xilografia) en el què, partint d’un plantejament basat en la il·lustració, donarà a conèixer les possibilitats tècniques i expressives d’aquesta tècnica. Oslo Graphic Barceloneta acollirà aquest taller, oferint les seves infraestructures, amb la satisfacció d’ampliar la seva oferta formativa amb una proposta tant interessant com aquesta, ja que malauradament son escassíssimes les ocasions que tenim d’assistir a un workshop d’en Masiques a Barcelona.

expo_masiques_serie_retrats_blindada_bajares_ok