ACTUALITAT OSLO

RASTRUM

pedres_aseroides web

 

El pròxim dissabte 5 de març, a les 19,30 h, inaugurem Rastrum, una evocadora exposició de fotografia de la nostra companya Núria Guerra.

Un cop més comptem amb cerveses Inedit gràcies a Estrella Damm.

La mostra proposa un passeig, reflexiu i intimista, rere les petjades que deixem a la naturalesa. Un convit a seguir el nostre propi rastre.

 

acords_tacits_entre_el_dins_i_el_fora_web

 

Rastrum és el resultat d’una associació d’accions de l’ésser humà. De voler trobar un ordre en els rastres que aquest deixa en l’entorn visible i en la memòria intangible; dels vestigis i dels indicis conseqüents de la seva presència. Petjades en què la temporalitat desapareix per mostrar allò ocult.

 El projecte consta de tres capítols. El primer correspon a la relació que l’home estableix amb l’entorn natural, saturat d’empremtes escampades per la seva presència, i que qüestiona el fluir d’aquesta relació entre tots dos. Un altre capítol fa referència a una empremta interna de l’ésser, marcada per un anhel de llibertat. I l’últim concerneix al punt d’intersecció que s’estableix de relacionar aquests dos espais, l’interior i l’exterior, indagant en les tensions i confrontacions que es generen de posar en contacte aquests dos terrenys.

 Com a conseqüència d’una abstracció, Rastrum explora el llenguatge fotogràfic mitjançant la construcció d’estructures circulars compostes per díptics i tríptics i en les quals les imatges es confronten per així fluir narrativament.

 

acords_tacits_entre_el_dins_i_el_fora_capitol_3web

 

Aquesta idea del rastre ja va ser explorada en el seu projecte anterior Dactlilosomas, encara que el seu enfocament i formalització són força diferents als de Rastrum. En aquest moment la Núria venia d’un vincle estret amb l’àmbit del gravat i l’estampació i aquest bagatge la va ajudar a entendre la possibilitat que les imatges provinguessin d’una empremta, una pulsió o una acumulació de successives pulsions, i també de descobrir que el tacte té el seu propi espai i una acurada tendència natural a desplegar-se i annexionar territoris.

 En canvi Rastrum sorgeix de l’acte de fotografiar i de l’acció de caminar com a procés de creació.

mosaico nuriDesprés de la inauguració, no marxeu! Començarà la Festa del nostre tercer aniversari!!